Tærten består af en krydret mandelmørdej fyldt med rabarbercurd & toppet med italiensk marengs, pisket med lakridsrodssirup. Du kan med fordel starte med at sætte lakridsrodssiruppen over, så den kan trække smag ud af lakridsroden.
Tærteskallerne kan du også lave i forvejen og opbevare i en lufttæt beholder. Rabarbercurden laves om morgenen eller aftenen inden, så den når at køle inden den fyldes i tærterne. Marengsen er det sidste du pisker og denne sprøjtes på tærterne så tæt på serveringstidspunkt som muligt.
Opskriften giver 6 små tærter.
Mandelmørdej
100 g. Hvedemel
50 g. Mandelmel
75 g. Flormelis
3 spsk. kakao
Vaniljepulver
Skal af 1 citron
1 knsp. Salt
80 g. Smør
1 æg
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser undtagen ægget hurtigt sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget til dejen har samlet sig.
Tryk dejen flad, film den og kom den på køl i en time.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den tilbage på køl i 10 minutter. Så er den lettere at arbejde med.
Beklæd 6 tærteringe (Ø8), ved at stikke dem ud i tærteringens størrelse. Herefter skær du lange strimler af mørdej, som du lægger i som kant. Skær resterende dej af kanten, med en skarp kniv.
Bag tærterne ved 170 grader i ca. 13 minutter.
Rabarbercurd
4 dl. rabarbersirup (se min opskrift under “Saft, sirup & marmelader”)
Skal af 1 citron
2 æg 100 g. smør
1 1/2 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
Varm rabarbersirup & citronskal op, og hæld det i en tynd stråle ned i de sammenpiskede æg.
Hæld massen tilbage i gryden og varm den langsomt op under piskning.
Den må ikke koge.
Når massen tykner, smelter du husblassen heri.
Sigt curden og fyld den på sprøjtepose.
Lakridsrodsmarengs
2 dl. lakridsrodssirup ( find opskriften under “Saft, sirup & marmelade”) 65 g. æggehvide
Et par dråber citronsaft
Lidt sort pastafarve
Fremgangsmåde
Varm siruppen op til 120 grader.
Imens pisker du æggehvider & citronsaft luftigt.
Hæld den varme sirup ned i æggehviderne under fortsat piskning.
Pisk marengsen helt sej og blank og fyld den på sprøjtepose. Jeg har brugt en St. Honoré-tyl.
Samling af tærterne
Fyld tærteskallerne med rabarbercurd.
Sprøjt marengsen ud i bølger over tærterne.
Pynt med tørrede, spiselige blomster.