Panna cottatærte med blodappelsin

Mørdej

150 g. stuetempereret smør

270 g. hvedemel

20 g. Mandelmel

120 g. flormelis

1 æg

Panna cottafyld

250 ml. fløde

1 vaniljestang

55 g. sukker

2 bl. husblas

125 ml. friskpresset, sigtet blodappelsinsaft.

Marengs

2 æggehvider

100 g. flormelis

1 knsp. salt

Mørdej

Alle ingredienser æltes sammen. Lad dejen ville i køleskabet i ca. 40 minutter. Rul den ud, og blindbag den i en tærteform i ca. 20 minutter ved 165 grader. Lad den afkøle på køkkenbordet.

Fyld

Blodappelsinerne presses og saften sigtes.

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud  med enden af en teske. Gem stænglen til pynt. Mas kornene ud med lidt af sukkeret på et skærebræt. Brug en kniv eller en spiseske.

Kog fløden op med alt sukkeret og vaniljekorn. Tag gryden af varmen og smelt husblassen ned i. Rør grundigt rundt. Hæld noget af den varme flødeblandning i blodappelsinsaften for at tempere den, og bland så det hele sammen. Hæld blandingen i tærten og lad den køle kort af på køkkenbordet. Stil den herefter i køleskabet til næste dag.

Marengs

Tænd ovnen på 90 grader.

Pisk æggehviderne luftige med salt på medium hastighed. Sigt flormelis og pisk det i lidt af gangen. Øg hastigheden og pisk marengsen helt sej. Det tager ca. 10 minutter i alt.

Fyld massen på en sprøjtepose med tyl, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 50 minutter ved 90 grader.

Opbevar dem i en kagedåse indtil brug.

Anretning

Lav en halvmåne af hakkede pistacienødder og placér nogle marengs ovenpå. Læg til sidst de to halve vaniljestænger på. Vent med at anrette tærten til lige før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *