Hyldeblomstsaft med hybenrose

Hvis du leder efter en skøn hyldeblomstsaft, så læs med her. Efter at have plukket mig igennem en masse danske somre, er jeg nået frem til denne opskrift, som jeg synes er perfekt! Da jeg boede i København, galdt det om at være hurtigt. Alle var selvfølglig er ude efter de aromatiske blomster, så snart de begyndte at springe ud. Jeg gik altid og holdt øje. For hvis jeg ventede, bare én dag for længe, kunne jeg risikere at træerne var ribbet for blomster. I hvert fald dem jeg kunne nå. Nu er jeg så heldig, at have en have. Og i min have, står der en kæmpe hyld! Den giver mig lys saft til hele sommeren, og mørk saft til hele vinteren. Jeg er også så heldig, at bo tæt på vandet. Det betyder at der er uanede mængder hybenroser. Her er min hyldeblomst/hybenrosesaft.

Saft

50 hyldeblomstskærme

2 håndfulde hybenrosenblade

4 øko citroner

2 l. vand

1300 g. sukker

4 spsk. citronsyre

Fremgangsmåde

Ryst hyldeblomsterne fri for eventuelle dyr. Klip alle stilkene af, så tæt på blomsterne som muligt. Skær citronerne i skiver, og læg dem sammen med hyldeblomster og rosenblade i en stor beholder.

Kog vand op med sukker og citronsyre. Hæld sukkerlagen over blomsterblandningen. Lad saften trække i køleskabet i 4 døgn. Rør rundt hver dag. Til sidst skal saften klædesigtes og hældes på skoldede flasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *