Græskarkage med chili & gylden karamelglaze

Årstidens must make! Det er græskarsæson og det er skønt! Dagene bliver koldere, og mine tanker ledes hen på krydderkage. Jeg blev forleden spurgt, om jeg ville lave en dessert med chili. Og da jeg er kommet til at dyrke liiidt for mange chillier i år, og har 15 jalapeñoplanter stående, som jeg ikke har plads til, at lade overvintre indendøre, faldt mit valg naturligt på: Jalapeños. Mine frugter er ikke super stærke, men giver en utrolig aromatisk smag til denne bløde, søde krydderkage. Lav kagen dagen i forvejen, den skal være frossen, når du overtrækker den med glaze.

Græskar

1 Hokkaidoogræskar

2/3 Frisk jalapeñochili (eller efter smag)

Vask og flæk et hokkaidogræskar på midten. Skrab kernerne ud med en ske. Læg det med skralden opad, på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den ved 180 grader i ca. 40 min. Lad den køle af på køkkenbordet. Herefter er skralden lige til at trække af. Blend græskaret og rør finthakket chili i.

Dej

130 g. blødt smør

70 g. rørsukker

90 g. muscovadosukker

3 æg

1,5 dl. sødmælk

200 g. hvedemel, sigtet

1,5 tsk. bagepulver

12 g. kanel

1/2 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker

1/2 tsk. salt

200 g. græskarpuré med chili

Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og muscovadosukker luftigt på en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt ét æg af gangen mens du fortsat pisker. Herefter blander du mel, vaniljesukker, kanel, bagepulver og salt i. Til sidst rør du græskarpuré og mælk i. Rør til massen er ensartet. Dejen hældes i en smurt form og bages ved 175 grader i ca. 50 minutter. Hold øje med kagen og stik i den. Der skal ikke hænge dej ved, men den må heller ikke bages for længe.

Karamelglaze

200 g. Karamelchokolade (Gold fra Callebaut)

100 g. kondenseret mælk

75 g. vand

150 g. sukker

50 g. glukosesirup

1 tsk. spiseligt guldstøv

5 bl. husblas

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 5 min. Kog vand, glukosesirup og sukker op. Tag gryden af, og rør den kondenserede mælk i. Hæld blandingen over chokoladeknapperne. Lad det stå i 30 sekunder, og rør herefter sammen med en dejskraber, til en blank masse. Tilføj guldstøv og blend glazen. Pas på, der ikke kommer luftbobler i. Køl den ned til fingervarm. (Ca. 33-35 grader). Det er en god idé, enten at filme den helt nede ved glazen eller røre i den jævnligt, mens den køler af, så den ikke trækker skind. Placér den frosne kage på en rist og hæld glazen over i to omgange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.