Dette års rabarbertærte består af en sprød pistaciebund, fyldt med syrlig rabarbercurd, toppet med med timianmarengs. Den er velbalanceret i syre og sødme, og smager himmelsk. Jeg har lavet den til et babyshower, derfor har jeg støbt legetøj i hvid chokolade, til at pynte den med, men du kan pynte den lige med hvad hjertet begærer.
Pistaciemørdej
150 g. hvedemel
50 g. mellemfint blendet pistaciemel
160 g. stuetempereret smør
120 g. flormelis
1 æg
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen.
Film dejen, og sæt den på køl i mindst 40 minutter.
Rul den ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform (ca. 23cm).
Prik huller i bunden med en gaffel, og bag tærten ved 165 grader i ca. 20 minutter.
Lad den køle helt af inden du fylder den med rabarbercurd. Lav den evt. dagen i forvejen.
Rabarbercurd
3 dl. rabarbersirup/ koncentreret saft
3 æg
100 g. smør
3 bl. husblas
Fremgangsmåde
Pisk æggene sammen i en skål.
Varm rabarbersaften op, og hæld den i en stråle ned i æggene mens du pisker.
Hæld så det hele tilbage i gryden og varm det op under piskning, ved middel varme.
Læg husblas i blød i 5 minutter.
Når massen begynder at tykne lidt, pisker du smøret i.
Til sidst knuger du husblassen fri for vand og tilsætter denne.
Sigt massen ned i den afkølede tærtebund, og sæt denne på køl i mindst 4 timer.
Timianmarengs
1 dl. vand
200 g. sukker
5 kviste timian
30 g. glukosesirup
Fremgangsmåde
Kog en sukkerlage på alle ingredienser.
Pisk æggehviderne luftige.
Når lagen når 120 grader, hælder du den i en tynd stråle, ned i æggehviderne mens du fortsat pisker.
Pisk på fuld hastighed i ca. 8 minutter.
Marengsen skal være helt sej og blank.
Fyld den på sprøjtepose med tyl og dekorér kagen.