Her vil jeg dele opskriften på en bryllupskage jeg lavede for et par måneder siden. Opskriften er til én cheesecake, og så kan man selv gange op hvis man vil kaste sig ud i det helt store bryllupsprojekt. Kagen er en no-bake vaniljecheesecake med passionsfrugt og klassisk kiksebund. Den laves i etaper og de respektive lag skal sætte sig før det næste lag bliver hældt på. Velbekomme!
Klassisk kiksebund
200 g. digestivekiks
30 g. sukker
1 tsk. kanel
1 knvs. salt
100 g. smør
Fremgangsmåde
Smelt smøret i en gryde og stil til side.
Blend de resterende ingredienser fint i en blender.
Tryk kikseblandingen godt ned i en springform beklædt med bagepapir & kageplast.
Stil på køl i mindst en time.
Passionsfrugtcurd
200 g. passionsfrugtsaft
10 g. Citronsaft
4 æg
2 æggeblommer
100 g. smør
1,5 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm passionsfrugtsaft, æg og æggeblommer langsomt op under piskning.
Når blandingen begynder at tykne, piskes smøren i, og husblasen smeltes heri.
Sigt massen ned i springformen, ovenpå kiksebunden.
Stil kagen tilbage på køl.
Cheese cream
200 g. flødeost
100 g. flormelis
20 g. citronsaft
Skal af 2 citroner
1/2 vaniljestang eller lidt vaniljepulver
3 dl. fløde
2,5 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk flødeost, flormelis, skal & saft fra citronerne & vanilje til en ensartet masse.
Pisk 2,5 dl. af fløden til let skum.
Hæld den sidste halve dl. fløde i en gryde og smelt husblassen heri.
Hæld lidt af ostemassen i gryden for at temperere husblassen.
Hæld så det hele tilbage i resten af ostemassen og rør det hurtigt og grundigt sammen.
Vend flødeskummet i til sidst.
Hæld massen i springformen, ned over den kolde passionsfrugtcurd.
Stil kagen på køl og lad den sætte sig natten over.
Hejsa
Hvor mange gange gangede du portionen op til den bryllupskage, som du lavede? ☺️