Nu varer det ikke længe før blodappelsinerne er væk og foråret kan begynde at gøre sit indtog. Jeg elsker blodappelsiner! Det er den sejeste og flotteste frugt. Den har brug for bagende sol om dagen og iskold nattefrost, for at få sin smukke blodrøde farve. Og så har den det her eventyrlige navn, som jeg allerede som barn var fascineret af! I den her lækre kage skal man kun bruge en enkelt blodappelsin, men til gengæld får den kagen til at stråle. Og man skal ikke lade sig snyde, den bidrager skam også til den dejlige smag. Kagen indeholder klassiske, luftige lagkagebunde, fyldig cream cheesefyld med masser af vanilje og kardemomme, og er til sidst overtrukket med blodappelsinglasur. Det er en nem, smuk og rustik lille sag til ca. 4 personer.
Bunde
3 æg delt i hvider & blommer
40 g. sukker
35 g. hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive og stil dem til side.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
Sigt mel og bagepulver og vend det i æggesnapsen.
Vend til sidst æggehviderne i, til du har en ens masse.
Bag bundene i en smurt springform ( 16 cm i diameter) ved 170 grader i ca. 15 minutter. Stik i kagen for at tjekke om den er færdig.
Når kagen er kølet helt af, skærer du den i tre bunde. I stedet for at skære fra én ende til en anden, kan du stikke kniven ind i siden af kagen til du rammer midten. Skær så hele vejen rundt imens du drejer kagen. Gentag. Så bliver bundende skåret helt lige!
kardemomme/vaniljefyld
70 g. stuetempereret smør
150 g. stuetempereret philadelphia
100 g. flormelis
Kornene af 1 vaniljestang
5 kapsler kardemomme, stødte eller 1 tsk. stødt kardemomme
Fremgangsmåde
Pisk smør, flormelis, vanilje og kardemomme lyst og luftigt. Det tager mindst 5 minutter på en røremaskine eller med en elpisker.
Vend philadelphia i smørcremen til massen er helt homogen.
Fyld cremen på sprøjtepose og kom den på køl.
Cremen skal ikke være gennemkold, men heller ikke for varm, når du skal arbejde med den.
Samling af kagen
Det er lettest at smøre kagen pænt op, hvis bundene er frosne, men det kan sagtens gøres uden. Læg den ene bund på et fad og smør den med et tykt lag creme. Glat ud med en spartel.
Læg en bund ovenpå og smør igen et tykt lag creme på. Glat ud igen.
Læg den sidste bund på.
Smør et lag creme ovenpå kagen, samt lidt på siderne. Glat det ud med en spartel. Man skal kunne ane bundene under cremen.
Til sidst presser du 1 blodappelsin, sigter juicen, og blander den med flormelis, til du har en tyk glasur.
Fyld glasuren på en sprøjtepose og pynt kagen. Den kan sagtens holde sig et par dage på køl.