Banancupcakes med saltkaramel frosting

Engang jeg rejste rundt i Thailand med Marco, mødte vi et ældre ægtepar som ejede en lille kiosk. Her bød de os flere gange på banankage. Og det var en god banankage! Jeg kan huske at Marco spurgte dem hvordan de lavede den, og at de fortalte noget om en yoghurt de brugte. Vi fik desværre aldrig opskriften. Men siden dengang har jeg villet bage én der var ligeså god!

Derfor har jeg udviklet en opskrift på en himmelsk banankage med yoghurt. Her kommer den i form af cupcakes, og jeg har selvfølgelig pimpet den med lidt lækker frosting. Velbekomme.

Dej

160g. sigtet hvedemel

1 1/2 tsk. bagepulver

1/2 vaniljestang

220 g. sukker

140 g. smør

4 æg

3 spsk. fløde

250 g. græsk yougurt (10%)

4 godt modne, blendede bananer

Fremgangsmåde 

Pisk smør, sukker og vanilje luftigt. Tilsæt herefter æggene, mens du fortsat pisker. Bland forsigtigt de resterende ingredienser i, ved lav hastighed.

Hæld dejen i små forme og bag dem i ca. 8 minutter (afhængigt af størrelsen, mine er ret små) ved 170 grader.

Saltkaramel frosting.

200 g. blødt smør

240 g. flormelis

150 g. Callebaut Gold chokolade (denne kan erstattes med almindelig  karamel)

1 knsp. salt

Fremgangsmåde 

Pisk smør og flormelis helt lyst og luftigt på røremaskinen eller med en elpisker. Det skal piskes rimeligt længe, så vær tålmodig. I hvert fald i 10 minutter.

Smelt karamelchokoladen og lad den køle af på køkkenbordet. Pisk den herefter sammen med salten, i smørcremen. Fyld frostingen på en sprøjtepose med din yndlingstyl og dekorér dine kager. De kan laves i forvejen og stilles på køl, men husk at de (som alle andre kager med smørcreme) skal serveres stuetempererede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.