Til denne dessert kan flere af elementerne laves dagen i forvejen. Panna cottaerne skal sætte sig på køl i mindst 6 timer. Både marengs og krystalliseret chokolade kan laves dagen før. Geléen skal du vente med at lave til panna cottaerne har sat sig.
Pynt desserterne lige inden servering.
Panna cotta
Til ca. 7 små glas
1/2 l. fløde
20 g. sukker
125 g. hvid chokolade (jeg har brugt Callebaut)
2, 5 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Kog fløden op med sukker og tage den af varmen. Hæld den over chokoladen lad den stå i 30 sekunder. Rør massen sammen.
Smelt herefter husblassen i flødeblandningen. Pisk grundigt, men uden at der kommer for mange luftbobler i. Hæld den på glas og lad den køle lidt af på køkkenbordet. Stil herefter glassene på køl, indtil næste dag.
Gelé
(Laves først når panna cottáen har sat sig)
80 ml saft (ca. saft og skal fra 1 citron + saft og skal fra 1 lime)
20 g. vand
80 g. sukker
2,5 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblad i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Varm resten af ingredienserne op til sukkeret er smeltet. Vrid herefter husblasen fri for vand, og smelt den heri. Sigt blandningen og stil den på køl. Den skal køle af, men må ikke sætte sig/stivne. Fordel den over dine desserter og sæt dem på køl igen.
Krystalliseret hvid chokolade
50 g. vand
50 g. sukker
50 g. hvid chokolade (jeg har brugt Callebaut)
Fremgangsmåde
Smelt den hvide chokolade i mikroovnen. Kog en sukkerlage af vand og sukker op til 125 grader. Hæld den i en tynd stråle ned i den smeltede chokolade, mens du pisker. Pisk til chokoladen krystalliserer og hæld den ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. Kom den herefter i en lufttæt beholder.
Marengs
2 æggehvider
100 g. flormelis
1 lille drys salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 90 grader.
Pisk æggehvider luftige med salt. Sigt flormelis og pisk det i, lidt af gangen. Øg hastigheden og pisk marengsen helt sej. Det tager ca. 10 i alt.
Fyld massen på en sprøjtepose, gerne med tyl, og sprøjt små marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca 50 minutter ved 90 grader. Opbevares i en kagedåse indtil brug.
Desserterne pyntes i den ene side af glasset, med krystalliseret chokolade, marengs og oxalisblomst.
Denne opskrift er udviklet til Café Norden.