Rød grapefrugt & clementin panna cotta

Rød grapefrugt & clementin panna cotta

Desserten her, er en syrlig smagsbombe af dimensioner. Panna cotta med friskpressede røde grapefrugter & clementiner.
En vinterdessert med perfekt afbalanceret bitterhed & sødme. Den indeholder masser af bourbonvanilje, frisk rosmarin fra haven, fed fløde & sæsonens dejlige citrusfrugter.
Den er smagt til med rørsukker & lys muscovadosukker, som passer til den syrlige creme og giver den noter af karamel.
Her har jeg serveret den med frisk grapefrugt & krydrede peberkager. Jeg kommer altid så lidt husblas i som muligt når jeg laver en panna cotta. Den skal kun lige hænge sammen, og samtidig være cremet indeni.

Opskriften giver 4 portioner.

Panna cotta:

2.5 bl. husblas

110 ml. saft af rød grapefrugt

50 ml. saft af clementin

105 g. rørsukker

30 g. lys muscovadosukker

275 ml. fløde

1 bourbonvaniljestang

1 lille kvist rosmarin

Skal af 1 citron

Fremgangsmåde

Pres saften fra citrusfrugterne & sigt den.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen & mas dem sammen med lidt af sukkeret.

Rør alle ingredienser sammen i en gryde og varm dem op til kogepunktet.

Tag husblassen op af vandet & pisk den grundigt i fløden.

Sigt blandingen og hæld den i silikoneforme, glas eller støb den direkte i serveringsskålene.

Lad desserten sætte sig på køl i mindst 6 timer.

Hvis du bruger en silikoneform, skal panna cottaen være frossen når du tager den ud af formen.

✨Hvis du har tid (og ikke altid skal nå det hele på den halve tid), er det en god idé at lade blandingen sætte sig en lille smule, efter du har sigtet den, og inden du støber din panna cotta. På den måde sikrer du at vaniljen ikke synker til bunds.

✨Du kan glasere din støbte panna cotta ved at varme 1 dl. grape- og/eller clementinsaft op og røre to blade husblas i. Køl saften ned til 30-35 grader og hæld den over. Lad den sætte sig kort, inden servering.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.