Jeg er så heldig at bo i et fantastisk lille hus tæt på vandet. Her vokser store mængder havtorn i området, og jeg kommer altid til at plukke lidt rigeligt. Derfor er det oplagt at fryse nogle af dem ned, til senere brug. Så ja, de er ude af sæson, ikke desto mindre havde jeg masser på lager, derfor denne opskrift.
Opskriften giver ca. 12 små tærter. Overskydende mørdej kan fryses.
Mørdej
300 g. hvedemel
70 g. mandelmel
160. stuetempereret smør
150 g. flormelis
1 knsp. salt
Skal af 1 citron
1 stort æg
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser undtagen æg, hurtigt sammen på en røremaskine.
Saml hurtigt dejen med ægget.
Film den, tryk den flad og kom den i køleskabet i en time.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord og med mel på kagerullen.
Beklæd 12 tærteringe (Ø8), ved at stikke dem ud i tærteringens størrelse. Herefter skær du lange strimler af mørdej, som du lægger i som kant. Skær resterende dej af kanten, med en skarp kniv.
Sæt dem på køl i 5-10 minutter til dejen har sat sig igen.
Prik i dem med en gaffel eller blindbag dem.
Bag dem ved 170 grader i ca. 13 minutter.
De skal være gyldne.
Havtornfyld
180 g. havtorn
160 g. Sukker
120 g. vand
6 æg
100 g. smør
1 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Havtorn, sukker og vand koges op. Lad det simre i nogle minutter til bærrene er tilberedte.
Giv blandingen et par omgange med et piskeris og sigt den gennem en finmasket si.
Pisk æggene let sammen.
Hæld havtornsaften ned i æggene, i en tynd stråle, mens du pisker.
Hæld blandingen i en gryde og varm det op på middel varme imens du pisker. Det må ikke koge.
Når blandingen tykner, smelter du husblassen heri.
Sluk for varmen og tilsæt smøret under piskning.
Hæld havtorncremen på sprøjtepose og sæt den på køl i mindst 4 timer.
Når cremen er kold og har sat sig, kan du fylde dine tærter.
Italiensk marengs
120 g. æggehvide (ca. 4 stk)
200 g. Sukker
1 dl. vand
Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne luftige med et par dråber citronsaft.
Kog en sukkerlage af vand og sukker.
Når den er 120 grader varm, hældes den i en tynd stråle, ned i æggehviderne mens der fortsat piskes.
Pisk marengsen i mindst 10 minutter på røremaskine eller med elpisker. Den skal være helt sej og blank.
Fyld den på sprøjtepose og dekorér dine tærter, lige inden servering. De kan også godt holde sig nogle timer på køl.
Til sidst blev tærterne pimpet med økologisk olivenolie med mandarin, fra Hippiehouse.dk
One Reply to “Havtorntærter med italiensk marengs”