Jeg har bagt cookies med marshmallows og mørk chokolade. Og dem vil du gerne smage! Så enten kan du komme på besøg hos mig og købe mine cookiemix på glas, eller også kan du bare følge opskriften her. De her cookies er sprøde i kanten og seje i midten. Ligesom de skal være! Jeg kommer til at lave en hel kategori herinde med cookies. Stay tuned.
Denne opskrift er til ca. 10 cookies.
Cookiedej
150 g. stuetempereret smør
100 g. lyst muscovadosukker
80 g. brun farin
80 g. rørsukker
2 stuetempererede æg
180 g. mel
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/3 tsk. vaniljepulver
160 g. mørke chokoladeknapper (+ lidt ekstra til at toppe med)
40 g. mini-skumfiduser (+ lidt ekstra til at toppe med)
Fremgangsmåde
Pisk smør, muscovadosukker, brun farin, rørsukker og vaniljepulver lyst og luftigt på en røremaskine eller med en elpisker. Det tager 5-10 minutter.
Tilsæt ét æg af gangen under fortsat piskning.
Bland mel, salt og bagepulver i dejen, og til sidst chokolade og skumfiduser.
Del dejen i to, og put stykkerne ind i hvert sit stykke bagepapir. Fold bagepapiret rundt om dem og lav to lange ruller.
Læg dem på køl i en times tid, til dejen er helt kold og hård. Hvis du ikke vil bage alle på én gang, kan dejen fryses uden problem.
Skær stykker ud á 60 gram og rul dem til kugler. De skal have god afstand på bagepladen, så brug 3 bageplader. Giv dem et let tryk med hånden, og sørg for at kanterne er helt runde og lige.
Top dem med lidt marshmallows og et par chokoladeknapper.
Bag dem i 14-15 minutter ved 165 grader.
Bagetiden kan variere fra ovn til ovn. Hold godt øje med dem. Et minut kan gøre fra eller til. De skal være tage farve i kanterne men må ikke sætte sig helt inde i midten.
Lad dem hvile mindst 10 minutter på bagepladen, efter de er kommet ud af ovnen. Det er sindssygt svært!! Men gør det!
Velbekomme!