Små tærter med blodappelsincurd & luftigt skum af dobbeltfløde

De her små tærter med sød og syrlig curd af blodappelsin, toppet med en fyldig dobbeltfløde smager vidunderligt og er bestemt anbefalelsesværdige! Lav tærtebundende først og lad dem afkøle på køkkenbordet. Hvis der er dej tilovers kan den fryses ned eller stikkes ud til småkager.

Mørdej

300 g. hvedemel

70 g. mandelmel

160 g. blødt smør

1 knsp. salt

150 g. flormelis

Skal af 1-2 citroner

1 stort æg eller 2 små

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 170 grader.

Rør alle ingredienser sammen og saml dejen med ægget. Lad dejen hvile en time på køl.

Rul dejen ud og beklæde dine tærteforme. Prik et par huller i bunden af hver form. Stil dem på køl i 10-15 min.

Bag dem i ca. 10 min. ved 170 grader.

Blodappelsincurd

2 dl. friskpresset blodappelsinjuice

110 g. sukker

Skal af 1 blodappelsin

4 æg

100 g. smør

1/2 bl. husblas

Fremgangsmåde

Læg husblas i blød koldt vand.

Lun appelsinjuicen forsigtigt, i en gryde med sukker og appelsinskal.

Pisk æggene sammen i en skål.

Sigt den lune juice og hæld den i en tynd stråle ned i æggemassen mens du pisker.

Hæld så massen tilbage i gryden.

Nu varmer du massen forsigtigt op, på lavt blus under omrøring/piskning. Den må ikke koge! Når den begynder at tykne pisker du smøret i. Tag den af varmen, knug husblassen fri for vand, og smelt denne ned i din curd.

Fyld tærteformene med curd og sæt dem på køl i mindst fem timer eller til næste dag.

Dekoration

250 ml. fløde 50% fra Arla Unika

Pisk fløden til let skum og kom den på sprøjtepose med tyl. Dekorér de kolde tærter med bølger af blødt flødeskum. Servér straks.

Vær opmærksom på at den høje fedtprocent i fløden gør, at den kun skal piskes meget kort.

Velbekomme!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.