Dej
150 g. smør
100 g. lyst muscovadosukker
80 g. brun farin
80 g. rørsukker
2 æg
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. flagesalt
160 g. Callebaut Gold chokoladeknapper (kan erstattes med karamelliseret hvid chokolade eller karameller i små tern)
120 g. Callebaut Dark 54,5 % chokoladeknapper
Fremgangsmåde
Pisk smør luftigt med farin, rørsukker og muscovadosukker. Tilsæt ét æg af gangen imens du pisker. Bland så mel, bagepulver og salt i. Til sidst tilsættes chokoladeknapperne.
Del dejen i to og lav to ruller ud af dejklumperne, i hvert sit stykke bagepapir. Stil dejen på køl i en times tid. Du kan også fryse dejen ned. Den kan holde sig et par måneder på frost.
Sæt ovnen på 165 grader. Nu skal den kolde cookiedej skæres i stykker a’ 60 gram.
Form kugler af stykkerne og læg dem på en bageplade. Hold god afstand i mellem dem. Giv et let tryk oven på hver kugle. Sørg for at de er runde i kanten.
Bag dem ved 165 grader i 14 minutter. Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra ovn til ovn, og at det også afhænger af hvor kold dejen er. Hold godt øje! De skal være gyldne i kanten, men må ikke sætte sig for meget i midten.
Lad dem hvile på pladen i ca. 10 minutter, efter de er kommet ud af ovnen. Det er svært!!!