Små cheesecakes, smurt op med blød marengs og med en midte af lækker sød-syrlig blodappelsincurd. Lav curden dagen i forvejen og frys den ned i små halvkugleforme. Saml kagerne som beskrevet nedenfor. De skal anrettes og pyntes frosne. De tør hurtigt op ved stuetemperatur når du skal servere dem.
Kiksebund
250 g. Digestivekiks
80 g. smør
1/2 tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
Fremgangsmåde
Blend kiks og bland det sammen med salt og kanel.
Smelt smøret og rør det i kikseblandingen.
Fordel det i små tærteforme og pres det rigtig godt ned med et glas eller lignende.
Sæt dem på køl.
Blodappelsincurd
1 dl. friskpresset blodappelsinjuice
Skal af 1/2 blodappelsin
55 g. rørsukker
2 æg
50 g. Smør
1/2 bl. husblas
Fremgangsmåde
Lun appelsinjuicen forsigtigt i en gryde, med sukker og revet appelsinskal.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk æggene sammen i en skål.
Sigt den lune juice og pisk den ned i æggene i en tynd stråle.
Hæld massen tilbage i gryden.
Nu varmer du massen op ved svag varme, under piskning. Den må ikke koge. Fortsæt med at piske til den tykner. Jeg laver den i en gryde, men hvis du ikke er en haj til at styre temperaturen på dit komfur, kan du lave den over vandbad.
Når massen er tyknet, pisker du smøret i. Tag den af varmen og smelt husblassen, fri for vand, heri.
Fyld curden i små halvkugleforme af silicone og frys dem ned.
Creme
2 bl. husblas
250 g. flødeost
50 g. flormelis
1 vaniljestang
Skal af 1 citron
1,5 dl. fløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pisk flødeosten med revet citronskal, kornene fra vaniljestangen og flormelis.
Pisk fløden til let skum i en anden skål og vend den i flødeosten.
Smelt husblas med det vand der hænger ved.
Rør lidt af cremen ned i husblassen for at temperere den.
Vend det så ned i resten af cremen med en dejskraber.
Du skal vende den i forsigtigt, men hurtigt. Du skal arbejde hurtigt for at undgå at husblassen stivner. Også når du fylder formene. Hvis du skal lave mange, kan det godt kræve lidt øvelse.
Kom blandingen i en sprøjtepose og fyld bunden af 8 halvkugleforme i silicone (Ca. 8 cm i diameter). Tryk en frossen halvkugle blodappelsincurd ned i massen, og fyld så formene halvt op. Sæt i fryseren.
Italiensk marengs
60 g. æggehvide
1 dl. vand
100 g. sukker
Nogle dråber citronsaft
Fremgangsmåde
Kog en sukkerlage på vand og sukker. Imens pisker du æggehviderne stive med lidt citronsaft.
Når sukkerlagen er ca. 120 grader varm, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne imens der fortsat piskes.
Pisk marengsen indtil den er helt tyk, sej og blank. Det tager ca. 10 minutter på høj hastighed.
Samling af kagerne
Tag bundende ud af formene og placér dem på et bagepapir på køkkenbordet. Evt. oven på en bagplade der vender på hovedet eller andet der får dem lidt op i niveau.
Placér de frosne cheesecakes oven på bundende.
Smør kagerne ind i marengs og brænd dem med en gasbrænder.
De kan opbevares på køl indtil de skal serveres, samme dag.