Hvis jeg skal lave en nem, men suveræn dessert, så laver jeg panna cotta. Jeg har allerede et par opskrifter liggende herinde og den her citron panna cotta bliver ikke den sidste. En panna cotta skal være cremet og kun lige sat nok til at den holder formen. Jeg har lavet ca. 1300 stks. af denne i år og jeg lover jer for at den er noget nær perfekt!
Opskrift til ca. 14 små glas
1 l. fløde
150 ml. friskpresset, sigtet citronsaft
Skal af 2-3 citroner
240 g. sukker
4 bl. husblas
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand i fem minutter.
Varm fløden op under omrøring, sammen med citronsaft, citronskal og sukker.
Når det når kogepunktet, tages gryden af varmen.
Smelt herefter husblassen i. Sørg for at røre grundigt i fløden.
Sigt massen ned i en kande og hæld den på glas eller i forme.
Sæt panna cottaerne på køl i mindst 6 timer eller til næste dag.
Pyntes af med popcorn lige inden servering.
Karamelliserede popcorn
100 g. færdigpoppede popcorn
260 g. sukker
100 g. smør
Lidt salt
2 spsk. natron eller bagepulver
Fremgangsmåde
Hold godt øje med det, og rør gerne lidt i det hvis det smelter for ujævnt.
Når sukkeret er smeltet tilsætter du smør og salt og rører rundt.
Når smøret er smeltet og massen har samlet sig, tager du gryden af varmen og tilsætter natron/bagepulver.
Rør godt rundt i karamellen.
Til sidst tilsættes de færdigpoppede popcorn. Rør hurtigt rundt med faste bevægelser, til karamellen har fordelt sig.
Hæld popcornene ud på et stykke bagepapir og skil dem ad mens de stadig er lune, altså før karamellen størkner.
Velbekomme!