Havregrynskugler

Altså, de her små fætre var  blandt de første desserter jeg lærte at lave som barn! Og de er jo så gode! De tager ingen tid at lave og du skal ikke engang tænde for ovnen.  Jeg vil råde dig til at bruge en god, stærk espresso. Og jo, børnene kan godt lide dem selvom der er kaffe i. Rul dem i kokos, nødder, smagssat sukker, perlesukker, kakao, guldstøv, krymmel eller hvad som helst. Kun fantasien sætter grænser.

Dej

110 g. blødt smør

140 g. sødmælk

75 g. kakao

180 g. sukker

200 g. grovvalsede havregryn

1 stærk espresso (ca. 30 ml.)

Fremgangsmåde 

Ælt alle ingredienser sammen. Stil dejen på køl i mindst en halv time før du ruller havregrynskuglerne.

Jeg har rullet mine i hindbærsukker, hakkede pistacienødder, guldstøv og kokos.

Hindbærsukker

Kør frysetørret hindbær på kaffekværnen eller i en blender. Bland det med sukker.  Hvis du vil have det finere, så blend både sukker og hindbær sammen. Men til den her opskrift, må sukkeret godt knase lidt.

Opskriften er udviklet til Café Norden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *