Altså, de her små fætre var blandt de første desserter jeg lærte at lave som barn! Og de er jo så gode! De tager ingen tid at lave og du skal ikke engang tænde for ovnen. Jeg vil råde dig til at bruge en god, stærk espresso. Og jo, børnene kan godt lide dem selvom der er kaffe i. Rul dem i kokos, nødder, smagssat sukker, perlesukker, kakao, guldstøv, krymmel eller hvad som helst. Kun fantasien sætter grænser.
Dej
110 g. blødt smør
140 g. sødmælk
75 g. kakao
180 g. sukker
200 g. grovvalsede havregryn
1 stærk espresso (ca. 30 ml.)
Fremgangsmåde
Ælt alle ingredienser sammen. Stil dejen på køl i mindst en halv time før du ruller havregrynskuglerne.
Jeg har rullet mine i hindbærsukker, hakkede pistacienødder, guldstøv og kokos.
Hindbærsukker
Kør frysetørret hindbær på kaffekværnen eller i en blender. Bland det med sukker. Hvis du vil have det finere, så blend både sukker og hindbær sammen. Men til den her opskrift, må sukkeret godt knase lidt.
Opskriften er udviklet til Café Norden.